ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕΛΙΔΑΣ .......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ Κ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΜΥΩΝ-ΜΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΚΡΟΥ -ΟΠΙΣΘΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ



ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΛΟΥΤΙΑΙΟΣ μυς 
Ο μεγάλος γλουτιαίος μυς εκφύεται από το λαγόνιο οστο, το ιερό οστό , το κόκκυγα, το μεγάλο ισχιοιερό σύνδεσμο, την απονεύρωση του ιερονωτιαίου μυ και την περιτονία του μέσου γλουτιαίου

μυ και καταφύεται στη λαγονοκνημιαία ταινία και στο μηριαίο οστό. 
Με την ενέργεια του εκτείνει και στρέφει προς τα έξω το μηρό, συμβάλλει στην καθήλωση της διάρθωσης του γόνατος και εκτείνει το κορμό όταν ο μηρός είναι ακίνητος. 

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΗΡΙΑΙΟΣ μυς 
Ο δικέφαλος μηριαίος μυς εκφύεται με δύο εκφυτικές κεφαλές, τη μακρά από το ισχιακό κύρτωμα και τον ισχιοϊερό σύνδεσμο και τη βραχεία από την τραχεία γραμμή, την έξω υπερκονδύλια γραμμή και το έξω μεσομύϊο διάφραγμα. 
Με την ενέργεια του κάμπτει και στρέφει προς τα έξω την κνήμη και εκτείνει το μηρό. 

ΗΜΙΤΕΝΟΝΤΩΔΗΣ μυς
Ο ημιτενοντώδης μυς εκφύεται από το ισχιακό κύρτωμα και καταφύεται στο έσω χείλος του κνημιαίου κυρτώματος και στην κνημιαία περιτονία. 
Με την ενέργεια του κάμπτει και στρέφει προς τα έσω την κνήμη και συμβάλλει στην έκταση του μηρού. 

ΗΜΙΥΜΕΝΩΔΗΣ μυς 
Ο ημιυμενώδης μυς εκφύεται απότο ισχιακό κύρτωμα και καταφύεται στην κνήμη. 
Με την ενέργεια του κάμπτει και στρέφει προς τα έσω την κνήμη, εκτείνει το μηρό και έλκει το οπίσθιο τοίχωμα του θυλάκου της διάρθρωσης του γόνατος. 

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΚΝΗΜΙΟΣ μυς 
Ο δικέφαλος γαστροκνήμιος μυς εκφύεται με δύο ισχυρές κεφαλές, την έξω και την έσω. Η έξω κεφαλή εκφύεται από τον έξω μηριαίο κόνδυλο και η έσω κεφαλή από την ιγνυακή επιφάνεια του μηριαίου οστού και τον έσω μηριαίο κόνδυλο και καταφύεται μετά την συνένωση με τον υποκνημίδιο μυ και τον σχηματισμό του ισχυρότερου τένοντα του ανθρώπου, τον αχίλλειο τένοντα, στο κάτω ημιμόριο της οπίσθιας επιφάνειας της πτέρνας. Με την ενέργεια του κάμπτει την κνήμη και μαζί με τους άλλους μυς, κάμπτει πελματιαίως το πόδι. 

ΜΑΚΡΟΣ ΠΕΛΜΑΤΙΚΟΣ μυς 
Ο μακρός πελματικός μυς εκφύεται από το θύλακο της διάρθρωσης του γόνατος και από το έξω χείλος του μηριαίου οστού και καταφύεται στον αχίλλειο τένοντα. 
Με την ενέργεια του κάμπτει πελματιαίως το πόδι. 

ΥΠΟΚΝΗΜΙΔΙΟΣ μυς 
Ο υποκνημίδιος μυς εκφύεται με δύο εκφύσεις, την κνημιαία από την κνήμη και την περονιαία από τη περόνη και καταφύεται στην πτέρνα μετά το σχηματισμό του αχίλλειου τένοντα. 
Με την ενέργεια του κάμπτει ισχυρά πελματιαίως το πόδι. 

ΛΑΓΟΝΟΚΝΗΜΙΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ 
Η λαγονοκνημιαία ταινία αποτελεί την έξω μοίρα της μηριαίας περιτονίας και είναι αρκετά παχιά και προσφύεται προς τα άνω στην περιτονία του μέσου γλουτιαίου μυ και προς τα κάτω καταφύεται στον έξω κόνδυλο της κνήμης και στο έξω χείλος της επιγονατίδας. 


πηγη http://www.bodybuilding.gr/

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Αν σας φάνηκε χρήσιμο καντε like στην σελιδα μας στο facebook και μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!! Σας ευχαριστoύμε!!!

0 σχόλια: